Ljust rosa, röd-rutigt och t-shirt med rejält tryck visar stylisten Pamela Bellafesta. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Höstens mode för henne

Rutigt, rosa och "punk-chic"

5:20 min

Det är en bra mix i år, säger Pamela Bellafesta. Det är fantasifullt men inte för galet och inte för minimalistiskt heller.

– I år gäller rosa och då är det inte bara stark rosa utan lite ljus fluffig. Här finns en blekrosa kappa tillexempel, och man kan matcha in den med svart och vitt.

Vem passar i den?

– Ingen och alla. Vi får väl se men den typiska rosa personen är det inte utan de som i vanliga fall bär vitt och svart, säger Pamela Bellafesta.

Förutom rosa gäller ”punk-chic”.  Fuskpäls, klackar, lite kaxigare. Och sedan kommer stora loggor på tröjor. Det är märkets namn som gäller på t-shirt och collegetröjor.

Till slut är rutigt väldigt stort i höst. Rutigt och kritstrecksrandigt.  Enklast är att hitta en rutig skjorta, men vill man vara lite modigare så har man ett rutigt ytterplagg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista