P4 Extra 25 februari

I dagens P4 Extra följer vi skid-VM i Oberstdorf.

I går åkte Påven, den 84:a årige Johannes Paulus den II:e in till sjukhuset och snittades i luftstrupen, sk trakeotomi, på grund av svår andnöd. Världens alla katoliker har uppmanats att be för sin påve.
Det är andra gången på kort tid han är inlagd på sjukhus. Enligt sjukhuset är immunsystemet försvagat på grund av hans Parkinson och det gör honom extra mottaglig för influensa som också är en vanlig dödsorsak för parkinsonpatienter.
Vi talar om påvens betydelse inom den katolska kyrkan med religionshistorikern Christer Hedin och Katolska kyrkans Marie Hasselgren.

En 48-årig man som gjorde porrfilm med minderåriga flickor friades i dag av Högsta Domstolen från barnpornografibrott. Domstolen ansåg att flickorna såg äldre ut än vad de var. Generalsekreteraren för Ecpat, organisationen mot sexuell exploatering av barn kommer till vår studio för att kommentera domen.

Vi får också veta mer om dödsdömdas sista måltider. Vi har tittat närmare på en dokumentär som heter Sista måltiden. Filmen handlar om vad fångar väljer att äta innan de ska avrättas.

Och naturligtvis kollar vi schlagertermometern inför melodischlaget lördag kväll uppe i det guldrika Skellefteå.

Detta är P4 Extra idag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".