Polisens hemliga facebooksida

"Vi borde ha tagit bort det"

5:02 min

En hemlig facebooksida som polisen har hånar olika kända personer. Den tidigare länspolismästaren i Stockholm Carin Götblad beskrivs som "polisens motsvarighet till Linda Rosing", TV-profilen Elisabet Höglund är en "mumie i clownperuk som inte behöver ringa 112 för min skull" och Leif GW Persson "är slut i precis hela huvudet”. Expressen avslöjade sidan och idag säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet i P4 Extra att hon känner till sidan och borde ha gjort något åt den.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Jag har sett det men inte gjort något åt det, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet.

– Vi borde ha modererat sidan, men det har vi inte gjort, säger polisen Johan Svanestrand, som var med och startade sidan och UMF-gruppen som står för "underbetald, missnöjd, förbannad" och som har runt 5000 medlemmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista