1 av 2
2 av 2
Niclas Hammarström. Foto:Leif R Jansson /TT.

Kidnappade svenska journalisterna fria!

Pappan: "Det är underbart. Vi har talat med varandra"
2:07 min

Lotta Bromé intervjuar pappan Hans Hammarström om sonen som nu frigetts. Både Magnus Falkehed och Niclas Hammarström är fria och Hans Hammarström har talat med sin son. De svenska journalister kidnappades under en reportageresa i Syrien den 23 november. De befinner sig nu på den svenska ambassaden i Beirut.

– Det är klart, det är underbart, säger Hans Hammarström, pappa till den kidnappade och nyligen frisläppta journalisten Nicklas Hammarström.

Du låter rörd?
– Ja, man blir ju det. Vi har levt med det här nu i 45 dagar och det känns.

Du har hunnit prata med Niclas, vad sa han?
– Kort bara, vi frågade varandra hur vi mådde och att allting var bra. Att han mådde bra. Sen har vi inte pratat någonting mer.

Vet du någonting om omständigheterna kring hur de tillfångatogs och släpptes?
– Nej, vi har inte hunnit prata någonting om det där, så det vet jag inte riktigt. Vi har fått rapporter bara att det har funnits kontakt mellan kidnapparna och UD.

Vad händer nu?
– Han kommer inte hem förrän i nästa vecka tänker jag. De ska väl ta honom till någon hemlig ort och går igenom det här först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".