1 av 2
Lotta Bromé och James Blunt pratar hattar och luvor bland annat. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
2 av 2
James Blunt samlar på hattar i varje land han besöker. Den här bilden skickar han till Lotta för att visa att han hittat sin kandidat.

Lotta träffar James Blunt som är ute på världsturné

4:31 min

James Blunt slog igenom med låten "You're Beautiful" 2004. Många minns den än som en av de vackraste och mest romantiska balladerna om kärlek vid första ögonkastet till någon man aldrig kommer att få. Albumet har sålt 11 miljoner exemplar världen över och har legat etta i 18 länder. Snart åker han ut på sin tredje världsturné och passar på att besöka Lotta Bromé i P4 Extra. Lyssna på intervjun här ovan.  

James Blunt berättar om framgångarna och om den senaste plattan där han jobbat med den svenska producenten och låtskrivaren Martin Terefe. James Blunt gillar svensk musik och berättar bland annat att han gillar Swedish House Maffia, Avicci och ABBA.

Han avslöjar också att han samlar på något ovanligt ifrån varje land han besöker – nämligen hattar.

– Jag försöker hitta en lokal, representativ hatt från varje land och så tar jag med dem hem och då brukar det bli väldigt intressanta fester hos mig, säger James Blunt.

Lotta och James diskuterar vilken typ av hatt han kan vilja ha från Sverige och en luva är nog kanske bättre än en svensk hatt, säger Lotta. James Blunt skickar sedan en bild på en svensk hatt han har hittat och ja….det kommer nog att förgylla James fester!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista