1 av 2
Göran Lindberg. Foto: Fredrik Persson/TT
2 av 2
Den fastspända flickan. Foto:Privat

Nora som våldtogs av Göran Lindberg: Han kom lindrigt undan

4:41 min

I helgen släpptes förre polischefen Göran Lindberg, även kallad Kapten klänning  fri från fängelse efter att ha avtjänat fyra av de sex år som han dömdes till för bland annat sadistiska sexbrott och våldtäkter. En som reagerat starkt på att polischefen släpptes ut efter bara fyra år i fängelse är Nora som våldtogs av Göran Lindberg. För Lotta Bromé berättar hon hur det känns att han släpps fri nu.

På SVT debatt skrev hon i natt -"Varför heter det "kriminalvård" om man inte behöver ta emot någon vård? Man släpps ju ut med straffrabatt ändå?"

I intervjun med Lotta Bromé berättar Nora att det är konstigt att Göran Lindberg själv kan bedöma att han inte behöver någon vård.  Jag har själv haft vård men jag har varit tvungen att fullfölja vården för att bli släppt, säger Nora.

– Mitt minne av Göran Lindberg är väldigt obehagligt, varje gång jag hör hans namn. Det känns som inte som att jag är tillbaka i livet ännu. Jag är fortfarande trasig. För honom var det fyra år. Jag har kastat bort så många år av mitt liv.

Läs Noras debattartikel här: Släpp inte ut polischefen som våldtog mig.  (öppnas i eget fönster)

Ta del av Sveriges Radio-dokumentärer Den fastspända flickan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista