Marwan "Marre" Hitti berättar om vårens hårtrender. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.

Flätor, vindrufs och blonda toppar - vårens hårtrend

6:20 min

Det finns ju inget som kan göra så mycket för ens utseende som en helt ny frisyr och våren är en av de mest kreativa årstiderna då många söker efter en förändring. En av Sveriges mest eftertraktade frisörer, Marwan "Marre" Hitti säger att man ändå bör tänka på vad man passar i snarare än vad kändisen man gillar passar i på den bild man tagit med sig till frisören.

Emma Watson är en av de kändisar som lyckats när hon totalt bytt frisyr. Hon har en väldigt trendig "pix frisyr", säger Marwan Hitti. Det är väldigt kort hår. En annan trend är "balayage ombre" - som betyder att man behåller sin egen hårfärg i topparna, exempelvis väldigt ljusa toppar men resten av håret färgas mörkt. I hela Sverige pågår olika utbildningar just nu där vi håller på att lära oss tekniken, säger Marwan Hitti.

 – Annars är det många flätor som gäller, allt tänkbara flätor, mycket slarvigt och vindsvept. Högt uppe på hjässan. Det är bara att gå och sätta sig framför fläkten så har man rätt frisyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista