1 av 2
Prinsessan Madeleine och hennes man Christopher O'Neill. Arkivbild. Foto: Linda Forsell/TT
2 av 2
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Skicka en grattishälsning här!

Prinsessan Madeleine och Chris prinsessa är född

"Hon kommer leka i Central Park"
1:34 min

Under torsdagskvällen, klockan 22.41, lokal tid i New York, fick prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill en dotter, meddelar Riksmarskalk Svante Lindqvist på Hovets sajt.
Karin Lennmor, chefredaktör på Svensk Damtidning, tror att den nya prinssesans uppväxt blir helt annorlunda från Estelles.

Barnet föddes på New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center i New York, uppger Hovet på sin hemsida. Chris O'Neill var med på sjukhuset under hela förlossningen.

Konselj ska hållas senare, men inte förrän efter helgen.

Den 2 mars klockan 14 ska Te Deum, tacksägelsegudstjänst, hållas i Slottskyrkan på Kungliga slottet.

Enligt Sönnerberg gick förlossningen bra. Många hade dock väntat sig att barnet skulle komma några dagar senare. – Man planerar inte när det kommer barn, säger Annika Sönnerberg, informationschef vid Hovet.

– Allting har gått bra. Mor och barn mår bra.

Kungen och drottningen är i Stockholm och är informerade.

Statsminister Fredrik Reinfeldt skickar en grattishälsning via sin pressekreterare:

"Mina varmaste gratulationer till prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill som i dag har blivit föräldrar till en liten flicka. Det är en stor dag för Kungahuset och för de nyblivna föräldrarna. Vi är många som i dag gläds med Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".