Victoria Sellers. Foto: TV3/Thomas Engström
1 av 3
Victoria Sellers. Foto: TV3/Thomas Engström
Pressbild från programmet. Foto: TV3/Thomas Engström
2 av 3
Pressbild från programmet The Eklands. Nicholai Ekland Adler, Britt Ekland, Victoria Sellers, Thomas Jefferson McDonnel (T.J). Foto: TV3/Thomas Engström
Victoria Sellers, Peter Sellers och Britt Ekland. Foto: AP Photo/TT
3 av 3
Victoria Sellers, Peter Sellers och Britt Ekland. Foto: AP Photo/TT
Dagens gäst - favorit i repris

Victoria Sellers talar ut: Jag tar Marijuana varje kväll

"Han slog drinken i ansiktet på mig"
22 min

Har man Peter Sellers som pappa och Britt Ekland som mamma, är man onekligen född rakt in i Hollywoodeliten men medfött kändisskap är ingen garanti för ett lätt liv. För Lotta Bromé berättar Victoria Sellers om sin uppväxt i skuggan av sina berömda föräldrar, om droger och om fängelsestraff och att hon flyttade in hos en vän som bedrev lyxprostitution. 

Lyssna på Lottas intervju med Victoria Sellers som var dagens gäst i P4 Extra den 25 februari. 

För Lotta Bromé berättar hon om hur det var att vara med mormor en hel del under uppväxten när mamma Britt filmade. Mormor bodde i Humlegården, Stockholm, och var en bestämd och stark men rolig dam. Victoria berättade att hon gillade kanelbullar och pytt-i-panna.

Inför programmet ”The Eklands” berättar Victoria att hon hela tiden sökte sin mamma Britts godkännande.

--  Jag hade en professionell sminkör, frisör och snygga kläder men min mamma tittade inte ens på mig. Jag ville skaka om henne och säga; Hallå se mig! Hela mitt liv har hon sagt ”du har för stor mage” eller ”din rumpa är för stor”. Det är så jag har blivit uppfostrad. Att alltid vara professionell. Själv ser Britt fortfarande ut som en modell. Jag förstår inte hur hon lyckas med det! säger Victoria Sellers. 

Det är nog många som undrar; Du är ju 49 år gammal – behöver du verkligen din mammas godkännande?

--  Det är allt jag har just nu. Jag är ensam och när hon är i närheten så vill jag ha det. Men om hon inte är det så klarar jag mig ändå, säger hon.

Minns du något kring skilsmässan mellan dina föräldrar?

– Jag minns att jag fick en häst och min pappa gav min häst till kungafamiljen. Det gjorde mig verkligen ledsen. Han lovade mig att jag skulle få en ny häst om jag åkte till en viss internatskola, men jag fick aldrig någon ny häst, berättar Victoria. 

Det talas om hur hård Peter Sellers var och att han hade ett hetsigt temperament.

– Ja, verkligen. Jag kan ge dig ett exempel. När pappa intervjuades i Tv:n en gång och när jag satt och  tittade i en tidning istället för på Tv:n slog han sin drink i ansiktet på mig, en gin o tonic. När han var bra så var han bra och det gällde när han kunde gå in en någon roll. Annars var han inte bra, berättar Victoria.

Han dog när du var 15 år.

– Jag var chockad. Jag började med droger. Jag har provat många olika droger. Det fick mig att känna mig bättre just då. Jag var inte säker på vem jag var. Min mamma var ofta borta och jag fick inte den uppmärksamhet jag behövde. Jag minns att jag gick in i garderoben i mammas hus i Bel Air en gång och tog på mig fem jackor, fyra par byxor och allt jag kunde få på mig. Sedan gick jag ner till barnflickorna i köket som stod och rökte men de såg mig inte ens. De tittade inte upp. De uppmärksammade mig inte alls.

Alla barn behöver ju bli sedda…

– Ja, alla behöver det. Jag kände mig alltid ensam, fick ofta bryta upp och byta vänner.

Hur ser du på tiden med droger och ditt fängelsestraff?

– Det var en crazy tid och jag umgicks med fel personer. Jag var i fängelse i tre månader och det var den mest bortkastade tiden i hela mitt liv.

Vilka förväntningar har du känt att du haft på dig själv?

– Jag försökte få teater- och filmroller men de såg bara att jag var Peter Sellers dotter så det fungerade aldrig bra. Det handlade alltid om honom. Jag försökte också stand-up men det var inte min grej. Jag blev bara nervös.

Under de röriga åren blev du vän med Heidi Fleiss som kallades för Hollywoods Madame. Hon sysslade med lyxprostitution och du flyttade till och med in i hennes hus ett tag. Ibland har du sagt att du också var prostituerad vid den här tiden och ibland säger du att du inte var det – hur var det?

– Hon har varit min bästa vän sedan jag var 15 år gammal och vi är fortfarande vänner. Men om jag flyttar in hos en doktor så blir väl inte jag en doktor för det. Jag har gjort många galna saker men inte detta, säger Victoria Sellers.

 Under alla stormar som har varit, så har man i pressen kunnat läsa att din mamma ömsom har sagt att det är synd om dig för att du hade en väldigt svår barndom, och ömsom sagt att du själv får ta ansvar för dina handlingar. Hur har ert förhållande förändrats, genom åren?

– Det har blivit bättre och bättre. Jag hade ingen kontakt med henne under de oroliga åren men nu kan jag prata med henne om allt. Jag är vuxen och jag är min egen person men vi är nära varandra.

Det är ju inte första gången du är med i en realityserie. Du var med i "Rehab" 2009, där kändisar skrev in sig på ett rehabiliteringscenter. Hur har det varit med drogerna sedan dess?

 – Jag har använt droger till och från men nu har jag slutat med allt utom en grej som jag tycker om att ha på kvällen. Jag tar Marijuana.  Det ger jag inte upp, säger hon.


Hon ser ditt liv ut idag? Kan du leva på att designa smycken?


– Nej, inte riktigt. Jag gör flera olika saker. Jag går ut med hundar, jag är bartender och jag stylar folk och hjälper till att röja upp och organisera hos folk.

Hur ser du på framtiden?

– Det kommer bara att bli bättre och bättre ju äldre jag blir. Jag ser framåt nu, säger Victoria Sellers.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".