Vår bibliotekarie Staffan Wennerlund har valt Hjärta av jazz av författaren Sara Lövestam. Foto: Peter Knutson/Piratförlaget och Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
P4 Extras bokklubb, mars

"Hjärta av jazz" av författaren Sara Lövestam

4:35 min

Steffi Herrera går i Björkeskolan så lite som möjligt. Där är hon en horunge och drottningarna Karro och Sanja härjar fritt. Men i mp3-spelaren finns Povel Ramel, med snäll röst och ord som är roliga. Hon kan alla hans texter, nästan, och snart kan hon spela walking bass till de flesta av hans låtar. En dag när hon passerar ålderdomshemmet, hör hon välbekant musik strömma ur ett fönster … Det är upptakten till månadens bok som vår bibilitekarie Staffan Wennerlund har valt.

De bokklubbsmedlemmar som får boken skickad till sig den här månaden är:

Vivi-Ann Danielsson i Avesta
Margaretha Tobiasson i Göteborg
Eva Eklöf i Örebro
Ann-Britt Berglund i Hemmingsmark
Susanne Nyberg Sundqvist i Skruvstad

Förra månadens vinnare, Anders Ånevall från Leksand har läst "Projekt Rosie" av Graeme Simsions.  

– Den var märklig, kul, udda. Den är ju litehalvt naturvetenskapligt skriven även om författaren släpper det lite vartefter. Den skildrar en människa som är lite udda, lite Asperger inifrån.

Vad  tycker du om hur den är skriven?

– Lite jobbigt i början när man ska vänja sig vid den här annorlunda männískans detaljstyrda noteringar om tillvaron. Exakt tre minuter är inrutade för det ena och det andra men kul.

Rekommenderar du andra att läsa den?

– Ja, absolut, den är verkligen lite annorlunda. Jag har aldrig läst nåt liknande. Hur det slutar är kanske lite förutsägbart, men den är absolut charmig, säger Anders Ånevall.

Till sist ett tips från våra kolleger på Sveriges Television särskilt till alla bokklubbsmedlemmar och övriga litteraturintresserade lyssnare - programmet  BABELs inspelningar drar igång nästa vecka i Tv-huset här i Stockholm, och de söker nu publik. Vill du vara publik i SVT:s litteraturprogram kan du anmäla dig på Babels hemsida - svt.se/babel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista