Päron i lag med blåbär och kaffe

5:54 min

Päron är den ena ingrediensen till en av de folkligaste rätterna vi har: päron med mintchoklad i ugn. Men det finns mängder av andra sätt att använda päron i matlagning. Idag berättar vår matexpert Alexandra Zazzi hur man lätt kan laga en annan smaskig efterrätt med päron.

Inkokta päron med blåbär, mandelmassa och kaffe

För 4 personer

4 päron (t.ex. Conference)
100 g mandelmassa
2 tsk frystorkat kaffe
200 gram frysta blåbär

Lag:

1 liter vatten
6 dl strösocker
1 vaniljstång

Gör så här:

Koka upp vattnet, häll i sockret och dela vaniljstången och lägg i. Skölj, skala päronen och kärna ur dem. Lägg i blåbären i den sjudande lagen, och lägg sedan i päronen. Låt sjuda 25-35 (känn med sticka att de är mjuka).

Vid servering:

Rör ihop mandelmassan med kaffet. Lägg massan i de utkärnade päronen. Värm i mikro eller ugn några minuter innan servering. Servera med vispad grädde.