Roger Westberg om sin kollega Kim Anderzon

7:23 min

På fredagen avled skådespelerskan Kim Anderzon, 71 år gammal. Hon stod på scenen in i det sista med föreställningen "Den skalliga primadonnan", på Boulevardteatern i Stockholm. P4 Extra pratar med teaterchefen om den folkkära skådespelaren som ville vara på scen in i det sista.

– I dag är en sorgens dag. Men vi får också minnas och glädjas över att vi fått dela vår tid med Kim, säger Roger Westberg, chef på Boulevardteatern.

Kim Anderzon jobbade in i det sista och stod på scen så sent som för en vecka sedan, trots en lång tids sjukdom. Hon hade mycket hög arbetsdisciplin och ville aldrig ställa in någon föreställning, berättar Westberg.

– Hur ont hon än hade, när hon väl kom upp på scenen var det som hon glömde bort det. För henne var det nog en god medicin.

Och i måndags hade Kim Anderzon en slags avskedsfest och försenad 70-årsfest.

– Det var väldigt märkligt. Det var en ljus kväll och intensiv kväll, samtidigt som den var djupt sorglig. Vi kände att det kanske var sista gången vi träffade Kim på det här sättet, berättar Roger Westberg.

– När hon gled in var hon i sin fulla kraft. Hon slängde käft med alla, snabb i replikerna. Det var ovanligt, väldigt vackert och sorgligt samtidigt. Men det var också en ljus och glad kväll.

Klicka på pilen för att höra hela inslaget.