1 av 3
Klas Ingesson när Lotta intervjuade honom för ett år sedan. Foto: Niclas Odengård/Sveriges Radio
2 av 3
Klas Ingesson medverkade i P4 Extra för ett år sedan. Foto: Niclas Odengård/Sveriges Radio
3 av 3
Flaggning är för Klas Ingesson i Ödeshög idag. Foto: Per Wistbo Nibell/Sveriges Radio

Klas Ingesson är död

"Hon har stöttat mig i vått och torrt"
15 min

För ett år sedan, den 31 oktober 2013 var förre landslagsspelaren i fotboll och Elfsborgs tränare, Klas Ingesson dagens gäst hos Lotta Bromé i P4 Extra. Det blev ett öppenhjärtigt samtal om fotboll och om stödet från hans hustru men också om den svåra sjukdom som Klas led av och hur han förhöll sig till den då. I natt avled Klas Ingesson i sviterna av sjukdomen, 46 år gammal. Här finns intervjun i repris.

Lyssna på Lottas intervju med Klas Ingesson som vi här publicerar i sin helhet i repris. Här finns också intervjuer med Tomas Brolin, Thomas Ravelli med flera.

Klas Ingesson var med och tog svenska fotbollslandslaget till guld i VM 1994, han har varit proffs i flera europeiska storlag.  2009 drabbades han av cancer, och har sedan dess fört sitt livs tuffaste match mot sjukdomen. 2013 kom han tillbaka som allsvensk tränare då Elfsborg frågade om han ville ställa upp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".