Staffan Wennerlund, Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio Bokomslaget och Åsa Foster. Foto: Caroline Andersson/Bonnier förlag
Staffan Wennerlund Foto: Åsa Stöckel/Sveriges och Åsa Foster. Foto: Caroline Andersson/Bonnier förlag
P4 Extras bokklubb, november

"Man måste inte alltid tala om det" av Åsa Foster

"Verkligen en gripande roman"
6:07 min

Vår rockande bibliotekarie Staffan Wennerlund har valt Åsa Fosters bok om en cancersjuk arkitekt som träffar en tonårstjej på glid. Handlingen utspelar sig i Sydafrika och det är en novellsamling om maktbalanser: mellan svarta och vita, rika och fattiga, män och kvinnor, och om vad som händer när balanserna rubbas. 

Hör Staffan Wennerlund och månadens bok och vinnare i P4 Extras bokklubb.

Bibliotekarien Staffan Wennerlund säger att Åsa Foster som är debutant är mycket skicklig. Denna novellsamling har en väldig laddning. Lätta att läsa. Det kan nog vara en kommande klassiker, tror Staffan.  

Vinnarna av månadens bok: Man måste inte alltid tala om det

Ingela Berglund i Asarum
Pia Karlsson i Grums
Tommy Paulsen i Karlskrona
Anette Hellström i Tranemo
Annica Johansson i Bålsta, som blir bokklubbens recensent:

- Det ska bli spännande, säger Annica. 

Christina Forsberg i Täby, vinnare av förra månadens bok recenserade Ayana Mathis bok "Hatties liv":

– En mycket gripande roman, ett starkt kvinnoöde, berättar Christina. Romanen sträcker sig mellan 20 och 80-talet och det betyder att man får mycket insikt om USA. Boken är läsvärd men ingen bok man sträckläser för varje kapitel kräver eftertanke. 

Om bokklubben:

Här får alla vara med som har betalat radio- och tv-licens. I klubben väljer vi månadens bok - alltid en pocket - och fem exemplar av boken lottar vi ut till de som är medlemmar. Det är bara att skicka ett mejl till p4extra@sverigesradio.se så blir du med i bokklubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".