Marcus Ericsson på bilmässan Gran Turismo Expo i Göteborg. Foto: Lars-Ola Nordqvist
Marcus Ericsson på bilmässan Gran Turismo Expo i Göteborg. Foto: Lars-Ola Nordqvist

Sveriges förste F1-förare på över tjugo år

"Det är många godbitar här"
3:38 min

I dag var första dagen av lyxbilsmässan Gran Turismo Expo i Eriksbergshallen i Göteborg och en av de finaste troféerna är kanske besöket av vår enda svenske F1-förare, den förste i Sverige på över 20 år, Marcus Ericsson. 

– Det är många fina bilar här, Porschar och Mclarens. Det är svårt att välja en, jag har hittat många som jag skulle vilja ha, säger Marcus Ericsson.

Försäljningen av de finaste och dyraste bilarna slår nya rekord i Sverige och för fjärde året är det dags för mässan som samlar de mest åtråvärda bilarna på ett och samma ställe, Gran Turismo Expo i Eriksbergshallen i Göteborg. Men huvudattraktionen på mässan är Sveriges första F1-förare på över 20 år, Marcus Ericsson från Kumla. Men säsongen har varit tuff för debutanten.

– Jag har kört i ett team som tyvärr både har haft problem både på och utanför banan, med ekonomi och ägarbyten. Men man måste ändå börja någonstans, och jag har lärt mig otroligt mycket det här första året. 

Klicka på pilen för att höra hela inslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".