Karin Laserow tillsammans med René Nyberg.
Karin Laserow är aktuell i programmet "Bytt är Bytt" här tillsammans med programledaren Rene Nyberg. Foto: Anders Wiklund / TT
Dagens Gäst

Hon blev headhuntad som 64-åring

"En 64-årig kärring, hur roligt är det egentligen"
17 min

Hon driver antikvitetsföretag i Sverige och i New York, har skrivit böcker om antikviteter och har jobbar i branschen i 30 år. Men först nu har TV fått upp ögonen för henne. Dagens gäst i P4 Extra är antikvitetsexperten Karin Laserow som gjorde TV-debut som 64-åring.

– Jag blev headhuntad. De ringde upp mig och då tänkte jag "En 64-årig kärring, hur kul är det egentligen i TV?". Så jag föreslog min dotter istället, som är betydligt yngre, snyggare och smalare än mig, säger Karin Laserow.

Men hon testspelade två gånger för TV4:s antikvitetsprogram "Bytt är bytt", och succén var ett faktum. I höstas gjorde hon TV-debut, men första avsnittet blev en riktig rysare då hon var nära att ha sönder en cello från 1700-talet med ett värde av en halv miljon kronor. Men som tur var klarade sig cellon, och Karin Laserows yviga och engagerade stil har gått hem i stugorna. 

– Det var den delen på baksidan på mig som sticker ut lite, och den rammade jag cellon med. Det var en tackling som jag skulle vilja vara utan. 

Programidén är att tävlande ska gissa på hur mycket olika föremål är värda, och Karin Laserows roll är att sälja in föremålen så gott hon kan, och det är något hon gillar.

– Det har varit en fantastisk TV-resa. Min uppgift är att förmedla det som är spännande antikviteter, och det är något jag verkligen går igång på.

Klicka på pilen för att höra hela inslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".