Lotta Lundgren. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 3
Lotta Lundgren har smakat på det mesta i matväg. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Lotta Lundgren tar emot pris. Foto: Anders Wiklund/TT
2 av 3
Här tar Lotta Lundgren emot kristallen 2013 tillsammans med Erik Haag. Foto: Anders Wiklund/TT
Lotta Lundgren och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
3 av 3
Lotta Lundgren berättar för Lotta Bromé om mer eller mindre god mat. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Historieätaren Lotta Lundgren tar sig an julens fröjder

"Jag tog en kula för laget!"
21 min

Lotta Lundgren var copywriter men sa upp sig för att ägna livet åt mat, i alla dess former. Hon äter komage i SVT:s Historieätarna, hon jagar med Leif GW Persson och nu ska hon lära folk att äta julbord i en scenföreställning. 

Hör Lottas intervju med dagens gäst Lotta Lundgren i P4 Extra. 

För andra säsongen har de nu wallraffat sig igenom den svenska historien med maten som huvudsak. I måndags såg vi henne stoppa i sig salt sill kokt i svagdricka - allt för den historiska pedagogikens skull. 

– Det bästa jag ätit är nog kokt pannkaka och det värsta måste vara surströmming med inälvor och allt, säger Lotta Lundgren. Lyssna på hela intervjun här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".