Tommy Körberg och Lasse Bengtsson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Tommy Körberg och Lasse Bengtsson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Tommy Körberg. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Tommy Körberg har barn i tre generationer. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Tommy Körbergs udda julskiva

Tommy Körberg är popstjärna, musikalstjärna, filmstjärna, schlagerstjärna, revystjärna och till och med psalmsångare. Den här julen väljer han att ta ännu ett steg och ger ut en julskiva om skilsmässor, självmord och julens mörkare sidor. 

Lyssna på Lasses intervju med dagens gäst, Tommy Körberg.

Ja, Tommy, du har alltså bestämt dig för att slutgiltigt riva sönder julen för oss alla med en mörk, socialrealistisk julskiva om dystra ämnen, kan du vara vänlig och redogöra för hur kom du på den idén?

– Jag var nog lite trött på de invanda jullätena som man hört i evigheter. Ska man göra något nytt får man nog tänka om, säger Tommy Körberg. 

På skivan medverkar stora namn som Björn Ulvaeus, Kristina Lugn, Jojje Wadenius men den är inte helt igenom deppig, säger Tommy. 

– Även om en låt handlar om en som vill begå självmord så väljer han ju ändå livet. 

Tommy Körberg berättar att problemet med alkoholkonsumtionen kanske inte är det man stoppar i sig mellan jul och nyår utan det som man stoppar i sig mellan nyår och jul. 

– Man får ta det lugnt, man är ju inte 60 längre! 

Skivan har fått fina recensioner och trots att Tommy uppskattar god kritik så är det inget han ligger vaken för. Aftonbladet gav den fyra plus med motiveringen "Körberg sjunger som vanligt med magnifik auktoritet och resultatet blir säsongens värdigaste julskiva."

Tommy säger att det finns mycket julmusik som kommit till genom för lite tankeverksamhet.

– Man får väl anstränga sig, både med musiken och texten.  

Tommy Körberg har varit gift tre gånger och har tre barn i tre generationer. Den yngsta dottern är bara fem år.

– Hon håller mig vid liv. Hon gör att jag ler varje morgon. Jag är annorlunda idag jämfört med tidigare, säger Tommy Körberg.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".