bokomslag. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio, Sekwa förlag och Tanya Constantine
Barbara Constantines bok Och sen Paulett är månadens bok. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio, Sekwa förlag och Tanya Constantine
P4 Extras bokklubb

Och sen Paulett

Ferdinand är i sjuttioårsåldern och lever ensam på en stor tom gård sedan sonen flyttat därifrån med sin familj. En dag, efter en våldsam storm, hotar grannen Marcelines tak att rasa in och Ferdinand föreslår att hon ska flytta in hos honom. Efter hand ansluter fler personer och bildar ett udda kollektiv på gården. Den nyblivna änklingen Guy, systrarna Lumière som drivs från sitt hus, ett par vilsna studenter, en spirande kärlek och några djur. Och sedan Paulette..

Några ytterligare tips på böcker att lägga under granen: 

* Svensk roman: Kjell Westö (finlandssvensk) har ju blivit uppmärksammad och prisad för Hägring 38 som utspelar sig före kriget. Nu ger man ut en pocket av "Vådan av att vara Skrake", en roman av Westö från 2000 som utspelar sig märkesåret 1952. 


* Översatt roman: Esi Edugyan (Kanada): Händelser kring ett tyskt-amerikanskt jazzband i Berlin 1939 påverkar ännu 1992.


* Ferdinand von Schirach: Brott/Skuld


* Floran Illies: Århundradets sommar 1913 "Året då allting hände"

 

Vinnare av månadens bok: 

Elisabeth Karlsson i Solna
Gunnel Berggren i Göteborg
Susanne Alfredsson i Töreboda
Marianne Siverby Hultman, Vargön
Marianne Eriksson i Valbo.

Om bokklubben:

Här får alla vara med som har betalat radio- och tv-licens. I klubben väljer vi månadens bok - alltid en pocket - och fem exemplar av boken lottar vi ut till de som är medlemmar. Det är bara att skicka ett mejl till p4extra@sverigesradio.se så blir du med i bokklubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".