Gunilla Brodin, föreståndare för Missionskyrkans second hand affär i Ockelbo, med prins Daniels gosedjur.
1 av 2
Gunilla Brodin, föreståndare för Missionskyrkans second hand affär i Ockelbo, med prins Daniels gosedjur. Foto Joacim Lindwall / SR Gävleborg
I en låda ligger prins Daniels gamla gosedjur nerpackade.
2 av 2
I en låda ligger prins Daniels gamla gosedjur nerpackade. Foto Joacim Lindwall / SR Gävleborg

Prins Daniels gosedjur auktioneras ut

Gosedjuren har varit i butiken i ett par år, men vi har inte velat sälja dem
2:38 min

I en second hand affär i Ockelbo finns Prins Daniels gamla gosedjur förvarade. Nu auktioneras de ut i en insamling till förmån för Världens barn. 

I väntan på dagens program - Lyssna på Jennie Danielssons intervju från igår med butiksföreståndaren Gunilla Brodin.

Det var för ett par år sen som butikens personal hämtade diverse prylar i familjen Westlings hem i Ockelbo. I en pjäxkartong, märkt med Prins Daniels namn fanns fårfamiljen. 

- Vi tyckte att det var en ovanlig och fin gåva att få in. Därför valde vi att inte lägga ut den i butiken utan har sparat den som kuriosa. Det känns rätt att den används i det här sammanhanget, säger butiksföreståndaren Gunilla Brodin.

Butiken har en strikt anonymytetspolicy och avslöjar i regel inte vem donationerna kommer från. Gunilla Brodin säger att man tvekat mycket kring att avslöja fårfamiljens ursprungliga ägare.

- Ja, i och med att vi håller så hårt på tystnadsplikten kändes det verkligen inte självklart. Men sen tänkte vi att även de andra gåvorna vi fick från familjen var tydligt märkta och man verkade inte vara noga med att vara anonym plus att det var för en god sak, så vi bestämde oss för att auktionera, säger Gunilla Brodin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".