Ulla Karlström. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Ulla Karlström ger sina bästa nyårstips. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Exklusiva recept för P4 Extras publik

Så lyckas du med nyårssupén

"Ge dig ut och handla nyårsmaten på nyårsaftonen"
7:25 min

Nu är det inte långt kvar till nyårsafton. Och de flesta vill nog fira in det nya året med en lite lyxigare middag tillsammans med nära och kära. Men hur ska man egentligen tänka när man planerar nyårsmenyn? Vad kan förberedas i förväg och hur ska man hinna med matlagningen när gästerna kommit?

Lyssna på Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om mat som delar med sig av de bästa nyårstipsen.  

Ullas tips i punktform: 

1. Planera ordentligt.

2. Bestäm nivån - annars kan det bli din dyraste bjudning på året. 

3. Handla maten tidigt. 

4. Hummer och oxfilé går hem, liksom ostron. En god fisk kan fungerar också. Mycket går att bryna i förväg. 

5. En god köttgryta kan bli billigt men ändå festligt. 

6. Duka fint. 

7. Planera gärna in en vickning efter fyrverkeriet, en korv eller varm macka kan fungera. 

* Obs! Ett litet fel har smugit sig in i ett av recepten. Det handlar om ingredienserna till Grön ärtsoppa med mynta där det ska vara 2 matskedar koncentrerad kycklingfond och inte 2 deciliter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".