Linda Sundblad och Ylva Lilja. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Linda Sundblad och Ylva Lilja. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Linda Sundblad. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Linda Sundblad berättar om resan. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Linda Sundblad i ett av världens fattigaste områden

"Det var brutalt men ändå vackert att få träffa barns lekfullhet"
4:09 min

Artisten Linda Sundblad har varit i ett av världens fattigaste länder, Bangladesh tillsammans med Danny Saucedo, Marit Bergman och Timo Räisänen.  De var i Bangladesh huvudstad Dhaka och besökte SOS Barnbyar bland annat. Det hela är ett TV-program.  

Lyssna på Ylvas intervju med Linda Sundblad om resan. 

– Syftet med resan är att värva faddrar till behövande barn. Vi fick uppleva mycket skillnader om man jämför med Sverige. Jag har varit fältartist så jag har sett andra miljöer men det här var på ett annat sätt, berättar Linda. 

– De två veckorna var väldigt intensiva. Det är sorgligt och brutalt hemskt men det är också vackert att få möta ett barns lekfullhet och kärlek för de vet ju inget annat, berättar hon. 

Hon berättar att barnen på SOS barnbyar har det svårt men ändå ett ställe att vara på. Det Linda tyckte var värst var att se hur de hemlösa gatubarnen har det. 

– De har ju inte ens en plats där de bor, bara där de sover. Ingen mat och ingen dusch men det här med att leva utan kärlek. Man blir ju en själlös människa. Tänk att inte få en kram, ingen värme från en människa utan alltid vara i konflikt med sina kamrater om den sista brödbiten. Jag har inte ord. 

 

Musikdokumentären En resa för livet börjar sändas söndagen 18 januari kl 21.00 i Sjuan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".