Hoppkudde och barn som hoppar. Foto: Sanna Dolck/Folkets Park
Hoppkudden plockades bort. Foto: Sanna Dolck/Folkets Park

Barnens skratt blev för mycket för grannarna

" Ok, sa jag. Då tar vi bort den"
2:07 min

I går togs den stora hoppkudden, en av de mest populära attraktionerna i Folkets park i Malmö bort. Grannarna klagade på ljud från barnen och Folkparkschefen kände sig till slut tvungen att plocka bort den populära kudden. 

Lyssna på Ylvas intervju med Mårthen Gunnarsson som är chef på Folkets park.

– Det kommer fortfarande att vara roliga saker för barnen att leka med, säger Mårthen Gunnarsson. Till sommaren ska vi istället ha en hinderbana.  

Vad är det som gör att barnen inte kommer att skratta för mycket? 

– Ja, vi får väl se. Jag tycker ju aldrig att det är ett problem att barn skrattar men den här kudden väckte ont blod hos grannarna och då hoppas vi att det här blir bättre. 

– Sedan kan man ju komma ihåg att vi har funnits här i 125 år och ingen har flyttat in ovetandes om att vi finns här. De allra flesta tycker att det är trevligt att det är lite livligt men andra tycker att det är problematiskt så det är ju en balansgång det där, säger Mårthen Gunnarsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".