Karin af Klintberg och Erik Blix. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 4
Karin af Klintberg och Erik Blix. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Karin af Klintberg tar emot pris för historieätarna. Foto: Anders Wiklund/TT
2 av 4
Karin af Klintberg tar emot pris för historieätarna 2013. Foto: Anders Wiklund/TT
Karin af Klintberg tar emot guldbaggen för "Ebbe - The Movie" 2010. Foto: Roger Vikström/TT
3 av 4
Karin af Klintberg tar emot guldbaggen för "Ebbe - The Movie" 2010. Foto: Roger Vikström/TT
Karin af Klintberg Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
4 av 4
Karin af Klintberg Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Karin af Klintberg med ny långfilm

"Jag drivs inte av någon ilska utan av folkbildning"
16 min

TV-producenten Karin af Klintberg har gjort succé med i princip allt hon skapat, "Historieätarna", "Ebbe - The Movie" och "Värsta språket" och den här gången handlar det om Filip och Fredrik och det somaliska bandylandslaget. 

Lyssna på Erik Blix intervju med Karin af Klintberg. 

– Det var en fantastisk kväll när vi premiärvisade filmen. Det blev en "slowclap" som drog igång, de applåderade snabbare och snabbare och alla 800 ställde sig upp runt det här bandylaget, berättar Karin. Man grät. Det var en fin final på ett års arbete. 

Värsta språket, Historieätarna, Kobra, Landet brunsås och Världens modernaste land är några av Karin af Klintbergs succéer. Det tycks som att allt hon rör i blir guld, men hon menar att allt inte går perfekt, åtminstone inte privatlivet. När det gäller yrkeslivet så tror hon på att det krävs 10 000 timmar för att blir riktigt bra på något och Karin har jobbat med TV och film. 

– Jag tror på att man kan bli bättre på att jobba mycket. TV är ett bra sätt att kommunicera och lära ut och jag gillar skratt. Man är mottaglig för fakta när man skrattat. När man sitter där med munnen öppen kan man klämma in hur mycket fakta som helst, säger hon.

– Jag har en pappa som är väldigt vis. Han tycker om att berätta historier, säger hon. Pappa är Bengt af Klintberg som skrivit böcker om vandringssägnen. Vi har inte haft någon press alls hemifrån och det kanske är därför vi har blommat ut.

Lyssna på hela intervjun här.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".