Amerikanska Ninja Warrior. Foto:Peter Larsen/AP Photo/NBC/TT
1 av 3
Amerikanska Ninja Warrior. Foto:Peter Larsen/AP Photo/NBC/TT
Adam Alsing och Ylva Lilja. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 3
Adam Alsing och Ylva Lilja. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Adam Alsing. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
3 av 3
Adam Alsing. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Adam Alsing i världens tuffaste "hindersprövning"

"Det krävs rätt mycket allmänbildning och talang för underhållning"
16 min

"Ninja Warrior" har kallats för världens tuffaste hinderbana. I programmet med samma namn ska atleterna ta sig igenom det näst intill omöjliga. I morgon är det premiär för den svenska varianten av programmet som startade en gång i Japan och den svenska programledaren är Adam Alsing. 

Lyssna på Ylva Liljas intervju med dagens gäst Adam Alsing. 

Har du träningsvärk? 

– Ja, det har jag verkligen, säger Adam Alsing. Detta med anledning av programmet som startar där atleter ska gå igenom det som kallats världens tuffaste hinderbanan. Adam Alsing är dock programledare så han behöver kanske inte klättra i banan själv. 

Adam Alsing berättar vidare att han fått en lapp av Carola med texten: Kom ihåg att skönhet kommer inifrån. Han berättar också om en intervju som inte gick så bra. Han ställer frågan till Maxi Priest som hade en hit som hette Close to you: Who do you want to have close to you right now? Han svarade: Anita Baker. Bara det att Adam istället hörde: I need a bakor! Alltså, jag behöver en bagare. Så han sa: Aha, so you are hungry then? 

– Ingen förstod något. Det var 1990. 

Men nu skulle intervjun handla om Ninja Warrior som startar i morgon, torsdag i kanal 5. Banan består av tre banor där det blir svårare för varje gång. 

– De som tävlar är supertränade, berättar Adam. Själv tränar han mycket men det är inte alls i den nivån som deltagarna i programmet tränar. 

Lyssna på hela intervjun här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".