Expressens journalist Kassem Hamadé har under en längre tid bott i stade Gaziantep och rapporterat från det farliga gränsområdet. Foto: Privat.
1 av 2
Expressens journalist Kassem Hamadé har under en längre tid bott i stade Gaziantep och rapporterat från det farliga gränsområdet. Foto: Privat.
Kobane, Isis
2 av 2
Foto: TT

Svensk frilansjournalist försvunnen i gränsområde mellan Turkiet och Syrien

Fortfarande ingen kontakt med svensk frilansjournalist i IS-område
4:30 min

En svensk frilansjournalist som rapporterat från det farliga gränsområdet mellan Turkiet och Syrien är enligt flera svenska medier försvunnen. Journalisten ska enligt de senaste uppgifterna ha varit på väg in i Syrien via den Turkiska staden Gaziantep. 

De svenska ambassader som finns i området ska ha haft en överenskommelse med journalisten som lovat att återkoppla till personalen dagligen. Men tidigare i veckan kom det ett larm till svenska myndigheter om att journalisten saknades i det farliga gränsområdet som uppges vara kontrollerat av terrorgruppen IS.

Tidigare i dag kunde UD:s presstjänst fortfarande inte säga något mer än att de just inte hade någon kommentar.  

Expressens journalist Kassem Hamadé har under en längre period bott i staden Gaziantep och bevakat just detta område. Han berättar mer om situationen där och tillägger:

- Det är en standardrutin att man har kontakt med någon minst en gång om dagen, men jag tror vi får veta mer om läget under dagen, säger Hassem Kamadé. 


P4 Extra
p4extra@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".