Dagens gäst

Jessica Almenäs springer oftare än hon dansar

19 min

I fredags åkte plymerna och frackarna fram i TV4 igen när årets upplaga av Let's Dance drog igång. Jessica Almenäs är den ena av programledarna i showen. Dans är inte hennes starkaste sida. 

Lyssna på Lottas intervju med Jessica Almenäs. 

Dans är inte hennes starkaste sida; hon peppar mest de deltagande i Let's Dance, som drog igång årets säsong i fredags. Däremot är det många andra sporter som får hennes hjärta att bulta; basket, skidåkning, hästsport och marathonlöpning, till exempel. Hon har till och med skrivit en bok om hur man springer. 

Men först - hur högt skrek du av lycka när Ingemar Stenmark tackade ja till Let´s Dance? 

– Det går inte ens att beskriva. Det blev indiandansen, berättar Jessica. För mig är han en stor idol. Det är jättestort. 

Har ni någon vadslagning om vem som kommer att vinna? 

– Njaä, men jag har en idé. Jessica lämnar ett kuvert hos P4 Extra som får öppnas först efter finalen där Jessica gissar vem som tar hem det. 

Jessica berättar också om en period i livet, 2006, då hon gick in i väggen.

– Det är fortfarande en del av min personlighet, att alltid försöka vara bäst. Då, 2006, ignorerade jag tecknen. Jag fick ingen luft, kunde inte andas och trodde jag hade drabbats av en hjärtinfarkt. Men jag jag åkte akut in på sjukhus så visade det sig att det var stress. Min chefer tvingade mig att vila. Jag klev inte upp ur sängen på tre månader, berättar Jessica. Jag var lyckligt lottad att jag kunde komma tillbaka så snart. 

Jessica Almenäs berättar också om den bok hon skrivit och om den hobby hon har - att åka till olika länder och springa Marathon. Hon har deltagit i Marathon i Hawaii, Nya Zeeland, Buenos Aires.   

– Halva nöjet är att göra resorna. Loppet ger mig motivation att springa men jag vill också se härliga platser, säger hon. 

Du har ju en air runt dig av det där som man kallar "TV4-kvinnan"; glamourös, snygg, vältränad, bra löpsedelsmaterial... Hur mycket Jokkmokkstjej finns kvar i dig?

– Jättemycket. Det där med norrland går aldrig ur.