Dagens gäst

Magnus Härenstam: Jag tänker mycket mer på Brasse nu

18 min

Magnus Härenstam - en man i humorns tjänst! Han lärde oss att fem myror är fler än fyra elefanter. Han var programledare i Jepardy i mer än tio år. Han var Sveriges första ståuppare och såklart folkkär skådespelare i otaliga roller. Nu kommer självbiografi Morsning & goodbye.

Lyssna på Eriks intervju med dagens gäst, Magnus Härenstam.

– Det var ett jobb som påbörjades för flera år sedan tillsammans med Brasse, men han var inte särskilt intresserad av en biografi. Tack och lov fick jag ett långt samtal med honom där vi kunde reda ut vad som händer i rätt ordning, berättar Magnus.

Hur känns det nu då?

– Det är en oro.. Har jag kommit ihåg att skriva om allt? Jag borde ha skrivit mer om det. Har jag skrivit för mycket. Men det har samtidigt varit roligt.

Boken Morsning & Godbye innehåller mycket privat material där Magnus berättar om sjukdom, impotens och om otrohet bland annat.

– Ska man skriva måste man ta upp även det solkiga.

Magnus Härenstam tar mycket mediciner just nu i kampen mot cancersjukdom och han är väldigt positiv till den fantastiska vård han får och inte bara det - hans hår har blivit rufsigt och lockigt.

– Jag ser ut som en blandning mellan Tintin och Einstein. Jag tycker att jag är riktigt söt! säger Magnus.

Lyssna gärna på hela intervjun här där Magnus berättar att han ville bli lärare, men vi vet ju alla vad det blev istället. Att han smugglat lite knark kanske är lite mer okänt. Här finns en hel del att lyssna till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista