Amanda Jenssen - årets Ulla Billquiststipendiat

I motiveringen sägs det att "Hon vill hela tiden utforska och ta reda på musikens och textens möjligheter" och till studio 8 där hon intervjuas av Lasse tar hon upp en gitarr och spelar en låt.

Lyssna på Lasses intervju med Amanda Jenssen och hör när hon spelar live i studion.

– Det känns fantastiskt. Det är inte varje tisdagsmorgon man blir firad på det här sättet, säger Amanda Jenssen.

Du har en fin...något på huvudet, en krona....

– Ja, lite skogsglitter. Jag hade egentligen tänkt att ha på mig något annat idag men jag ville ha på mig något riktigt fint, som när man går på skolavslutning.

Vad betyder Ulla Billquist för dig?

– Det är konstigt. Jag har ju lyckats missa Ulla Billquist och ändå har jag varit törstig på musik kring andra världskriget. Men nu får jag ju en dos istället, säger Amanda.

Amanda ska inte ut och turnera den här sommaren eftersom hon är i en skrivperiod just nu. När hon nu sitter i studio 8 tillsammans med Lasse tar hon upp sin gitarr och spelar en låt, en Ulla Billquist-låt.

– Den heter "Räck mig din hand och låt oss vara vänner" och jag föll för den. Den handlar om försoning, berättar Amanda.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista