Paul Svensson och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
1 av 3
Paul Svensson och Lotta Bromé pratar mat. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
Paul Svensson. Foto: Nora Lorek/TT
2 av 3
Paul Svensson. Foto: Nora Lorek/TT
Paul Svensson. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
3 av 3
Paul Svensson. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
Dagens gäst

Paul Svensson hyllar husmanskosten

21 min

Att dagens gäst hamnade i köket var mer eller mindre en slump. Det hela började när han tjänstgjorde som kock i lumpen. Idag brinner han för matlagning där grönsakerna står i fokus, och nyligen släppte han sin bok "Den nya Husmankosten".

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, Paul Svensson.

– Det är svårt att sätta fingret på vad husmankost är. Den här boken är mitt sätt att säga; Det här är mitt sätt att se husmanskost. I vanliga fall är den väl lite tung, kanske byggd för en tung vinter, så det finns mycket att göra, säger Paul Svensson.

Det här med pizza, kebab, tacos...är det husmankost?

– Ja, det skulle jag nog säga att är. Vi har mycket mat tack vare integrationen. Det är sunt med utveckling. Husmanskost kan ju inte se ut på samma sätt hela tiden. Det blir lite tråkigt. Man kan ju exempelvis använda andra kryddor på den "vanliga husmanskosten"

Lyssna på hela intervjun här. Paul berättar bland annat att hans mormor har betytt väldigt mycket för honom när det gäller matlagning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista