Motörheads Mikkey Dee skulle varit på Bataclan

10 min

Motörheads trummis Mikkey Dee skulle egentligen ha varit på klubben Bataclan som var det ställe som drabbades hårdast av terrorattacken i Paris. Bandet var där inför en konsert på söndagen.

– Man fattar ju inte att det är sant, säger Mikkey Dee til P4 Extra.

– Jag och min kollega skulle ha gått ner och träffat gänget och ha en ledig kväll ute i Paris. Men jag blev sovandes, en tupplur, och det blev sent och vi struntade i att gå ner, berättar Mikkey Dee.

När han väl vaknat och de funderade på att gå ner till klubben, kom nyheten om angreppen i Paris och uppmaningen att folk inte skulle gå ut på gatorna.

– Vi trodde först det var ett enskilt fall. Vi fick information om att vi inte skulle röra oss på gatan. Så vi satt kvar och tänkte att vi rör oss om nån timma eller så. Men sedan eskalerade det ju till något helt otroligt...

Mikkey Dee och Motörhead är väl bekanta med Bataclan, där terroristerna på fredagskvällen dödade omkring hundra personer.

– Man fattar ju inte att det är sant. Vi har spelat många gånger på Bataclan på 90-talet så man känner klubben mycket väl. Det är fruktansvärt. man finner inte ord, säger Mikkey Dee.

– Jag ringde vår tour manager. De tror att alla större event ställer in. Det är totalt förståeligt. Det är svårt att gå ut på scen och underhålla folk.

Varför terroristerna riktade in sig mot Bataclan där ett amerikanskt rockband spelade på kvällen, eller varför det hände vid just den tidpunkten, är inte känt. 

– Man känner sig som en måltavla liksom. Självklart försöker man inte tänka på det, men man är ju uppenbart i hotbilden, säger Mikkey Dee, och tillägger:

– Det kunde lika väl varit vår konsert som varit måltavlan.

Även Motörheads konsert ställs med all sannolikhet in.

– Man vill ju fortsätta som om inget har hänt. Men hur road skulle man vara? Det måste finnas en respekt här för vad man gör och inte gör. Om folk velat vi skulle spelat hade vi gjort det, men jag tror inte det varit passande, säger Mikkey Dee.