Dagens gäst

Jonas Gardell: Att showa dagen efter attentatet blev ännu viktigare

19 min

"Mitt enda liv" är den livsbejakande föreställningen som nu är inne på sin femte säsong. Nu tar Jonas Gardell ut den på turné runt om i landet. Göteborg, Malmö, Örebro, Jönköping och Linköping står på agendan.

Lyssna på Eriks intervju med Jonas Gardell.

- Det var fantastiskt. Vi hade en föreställning i Örnsköldsvik i helgen med extra allt. Publiken var extatiskt. Det är en stor föreställning. Vi är nog inte färre på scen än vad Madonna är.

Hur var det efter terrordåden i Paris?

– Jag tänkte ju att det var förskräckligt. Så var det ju faktiskt också efter elfte september, men efter en stund tänker jag; Det är vi som gör det rätta. Vi kommer tillsammans för att skratta, gråta, berätta historier, dansa och sjunga. Det är det som gör att vi kan försvara mänskligheten och de försöker göra oss rädda för det. Vi är alltså motståndsrörelsen, säger Jonas. Vi ska passa på att göra detta de dagar när modet räcker till.

Lyssna på hela intervjun som Erik gör med Jonas Gardell. Han berättar bland annat att hans dagar ser likadan ut varje dag, väldigt inrutat med samma frukost varje dag.