Nina Allergren och Shirley Clamp. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 3
Nina Allergren och Shirley Clamp. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Shirley Clamp. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 3
Shirley Clamp - Sveriges Bette Midler? Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Shirley Clamp uppträder. Foto: Adam Ihse/TT
3 av 3
Shirley Clamp i Melodifestivalen 2014. Foto: Adam Ihse/TT
Dagens gäst

Shirley Clamp - Sveriges svar på Bette Midler

Shirley Clamp sjunger gärna och ofta i olika sammanhang. Nu är det julskiva och julturné på gång, men hon är också en rolig person som använder sin humor flitigt.


Lyssna på Ninas intervju med dagens gäst, Shirly Clamp. Här hör du också flera av hennes jullåtar.

Hon slog igenom för elva år sen med schlagerhitten "Min kärlek". Just nu förbereds julen för fullt, ett alldeles eget julalbum "Så milt lyser stjärnan" och turnén Christmas Night.

– Jag vill inte lysa milt! Jag vill lysa starkt! säger Shirley och skrattar. Nä, men låten har en så fin titel så den fick bli namn på skivan.

– Jag trodde att det skulle vara tråkigt att spela in en platta själv, men det visade sig vara roligt. Nu får man bestämma själv. Jag får igenom min vilja. Tidigare samarbeten har gått bra, men visst är det skönt att få göra en egen skiva, berättar Shirley.

Det blir en ganska omfattande diskussion om humor som är lite av Shirley Clamps varumärke, eller åtminstone ett starkt utmärkande drag.

– Ja, jag skulle ju alltid hålla låda när jag var liten och jag har det nog i mig. Jag märker det också nu att jag helt plötsligt säger något kul som jag själv tycker är roligt. Jag har också använt det som metod när jag kom till en ny skola som jag inte trivdes i. De kan också hända att jag säger något kul för att rädda andra, när det blir konstig stämning här. Idag har jag förstått att jag har timing så jag använder det i showen.

När ska du totalt, fullt ut, börja bejaka din inre Bette Midler?

– Åh, jag älskar dig...! Har du läst det eller känner du det...? utbrister Shirley. Hon är min förebild. Där kommer min osäkerhet tillbaka. Jag ser mig själv framför mig och undrar om jag är bra nog. Jag måste över detta, komma över hindren. Man kan säga så här; Vi har börjat hacka alla ingredienser och nu ska det ner i kastrullen och koka lite.

– Det får väl blir lite Bert Midler! Shirley Clamp goes Bert Midler! Åh, det här blir så bra!

Lyssna gärna på hela intervjun här.

 


   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".