Foto: Jonas Ekströmer / TT
Erik Hamrén i medgång, Sverigeklar för EM. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Dagens gäst

Erik Hamrén: Jag hade varit utan jobb vid förlust

"Det är det jag är mest stolt över i mitt liv - min fru"
20 min

Kvalmatchen mot Danmark för en dryg vecka sedan var avgörande för Erik Hamrén. Sveriges biljett till EM väger tungt för att Hamrén fortsätter som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, Erik Hamrén 13.30.

– Det är ju ingen större hemlighet att det hade varit min sista match om vi hade fått stryk, säger Erik Hamrén. Den bild jag hade visualiserat att vi har framgång, men i idrott kan det ju vara förlust också. Jag hade en stark tro på att vi skulle vinna.

Hamrén spekulerar om lottningen. Vi har haft otur tidigare så nu ska vi ha flyt. Det betyder en hel del. Tyskland vill vi ju inte ha, kan han medge. Men några lag kommer han inte att avslöja för Lotta.

Lyssna på hela intervjun här. Så klart handlar det mycket om sport och den "smekmånad" han hade när han började som förbundskapten, men han berättar också om sitt privatliv.

– Att min hustru fortarande står ut med mig. Vi har inte gjort något tillsammans på flera månader.

Men hur står hon ut?

– Hahaha... Jag är en fantastiskt person. Det är verkligen den saken som jag är mest stolt över - att jag lyckades få tag på den kvinna som jag önskade, säger Erik Hamrén.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".