Radiosportens Christian Olsson på plats i Greenwich Park, där ridsporten avgörs under OS 2012. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
Radiosportens Christian Olsson på plats i Greenwich Park, där ridsporten avgörs under OS 2012. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
Dagens gäst

Verbalt målande Christian Olsson fyller 50

"Man tänker 'en psykoanalys på den killen'."
22 min

"Zlatan är en svala. Han flyger upp till Månen och Saturnus och bygger nya bon." Så kan det låta när dagens gäst refererar fotboll. Hör mer om nyblivne 50-åringen Sportjournalisten Christian Olssons målande språk när Carin Hjulström intervjuar honom i P4 Extra. 

Och här kan du se en video när Christian refererar.

Dagens gäst som är född i Skåne, men uppväxt i Göteborg, där han också bor i dag. Christian Olsson värvades av Leif "Loket" Olsson till P4 i Göteborg för att rapportera lokal sport. Och det har blivit mycket Radiosport för hans del i yrkeslivet. Men du hör honom också som programledare i Karlavagnen. 

Ett av hans signum i etern är hans målande språk, inte sällan med roliga liknelser.

– En psykoanalys på den killen.., säger Christian när han hör sina egna referat i Carin Hjulströms intervju.

Om det och mycket annat hör du i P4 Extra med Carin Hjulström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".