Alexandra Rapaport. Foto: Nora Lorek/TT
1 av 3
Alexandra Rapaport. Foto: Nora Lorek/TT
Lotta Bromé och Alexandra Rapaport. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 3
Lotta Bromé och Alexandra Rapaport. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Alexandra Rapaport. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
3 av 3
Alexandra Rapaport. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst Alexandra Rapaport

Hon skildrar knarkvärlden genom mammans ögon

16 min

Alexandra Rapaport är ständigt aktuell både på scen, TV och på bio. Från filmen Ellinors Bröllop, Tsatziki-filmen, Drottningoffret och Morden i Sandhamn bland andra. Nu ska hon hamna i trubbel som 3-barnsmor i storsatsningen "Gåsmamman".

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, Alexandra Rapaport 13.30.

Gåsmamman låter nästan som ett barnprogram, men det är det inte?

– Nej, att föda upp gäss kan vara en täckmantel för marijuanaodling, och så kan man röka en gås och Sonja är en hönsmamma så det kan verkligen betyda flera saker.

– Vi ser ju gärna att den går på export, men det var inte så tänkte vi inte när vi jobbade med den. Vi har omarbetat den från Holland. Vi har ju bland annat ett annat sätt att förhålla oss till droger. Vilket gör att det blir spännande krockar mellan kvinnan som är emot droger som hennes man odlar, berättar Alexandra.

Den nya TV-serien Gåsmamman finns på Cmore nu och på kanal 5 i vår.

– Jag kan ingenting om den här världen, men det ska inte huvudrollen heller från början så det passar ju. Personligen har jag ingen relation med droger. Jag är jättekritisk till droger.

Lyssna på hela intervjun här. Alexandra berättar bland annat om de första fyra åren som småbarnsförälder. - Jag var beredd på sömnbrist och allt negativt, men inte på den starka kärlek som man började känna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista