Barnmorgon i P4 med Farzad. Farzad Farzaneh. P4 Sveriges Radio.
Farzad Farzaneh leder Barnmorgon i P4. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Dagens gäst

Farzad Farzaneh ska underhålla barnen i P4

"Morgonradio har ju inte riktigt gjorts för barn tidigare"
17 min

Han tycker att det är viktigt att prata med barn om svåra saker. Det kommer att märkas i det nya programmet som ska sändas i P4, där samtalen med barnen handlar om allt från tårtor till döden, men han ska även väcka barnen med sång på morgonen. På måndag är det premiär för Barnmorgon med Farzad i P4.

lyssna på Minas intervju med Farzad Farzaneh.

Hur går det med premiärnerverna?

– Det går bra. Jag är alltid nervös när jag ska göra nya saker. Och även denna gång. Det känns som en ny grej. Jag har ju inte gjort radio på det här sättet förut.

Du ska väcka barnen med sång i programmet?

–Tanken är att jag ringer ett barns föräldrar som har hållit det här hemligt. Och så räcker de över luren på högtalartelefon. Då blir man nog förvånat om man blir väckt av en främmande röst. Sen har jag då komponerat ett litet musikstycke där texten handlar om personen jag väcker.

Kan man säga att du är nya Skavlan?

– Det skulle man kunna säga. Jag ska göra ett program som heter Skavlan junior. Det är väl precis det man kan gissa att det är. Det är en barnversion av programmet Skavlan och kommer att sändas i Barnkanalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".