Den åtalade läkaren och hans försvarare. Foto: Ingela Landstedt/TT
1 av 2
Den åtalade läkaren (tv) och hans försvarare. Foto: Ingela Landstedt/TT
Otto Marand. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Otto Marand. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Läkaren planerade att hålla en kvinna fången i flera år

3:39 min

2010 började läkaren att bygga en bunker på sin tomt i skåne. Här höll han en kvinna fången i en vecka men planerade att hon skulle bli kvar i åratal för att de skulle ha sex. Detta erkänner han i rättegången som startade idag.

Lyssna på Eriks intervju med Otto Marand, reporter på P4 Stockholm som bevakar rättegången.

– Det är ett speciell fall. Mannen är 38 år gammal och jobbar som läkare vid en vårdcentral i Skåne och han gav ett samlat intryck under rättegången, berättar Otto Marand.

Enligt mannens försvarare, Mari Schaub, är läkaren ångerfull men erkänner vissa delar av åtalet.

Han medger att han drogat och fört bort kvinnan. Motivet är att han ville ha henne som partner. Sedan 2010 har han byggt om en maskinhall på sin gård i Skåne. I en maskinhall har han byggt en inre lokal i betong. Där fanns vatten och en toalett. Meningen var att hon skulle bli fången där i flera år. Det blev en vecka.  

– Han skulle åka till kvinnans lägenhet för att hämta saker men polisen hade bytt lås eftersom hon var anmäld försvunnen. Då tog läkaren med sig kvinnan till polisen för att få nyckel och för att övertyga dem om att hon var okey, men när polisen pratade enskilt med henne kom sanningen fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista