Lotta Bromé och Babben Larsson. Foto: Åsa Stöckel/Sverige Radio
1 av 2
Lotta Bromé och Babben Larsson. Foto: Åsa Stöckel/Sverige Radio
Babben Larsson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Babben Larsson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Babben - världens roligaste gotlänning i en ort nära dig

"Man är så sträng mot sig själv. Efter 50 slutade jag dissa"
17 min

Barbro "Babben" Larsson ger sig ut på en verklig Sverigeturné med sin stand up-show. Hon ska till orter som Ydre, Skänninge, Mantorp och Ödeshög bland annat.

Lyssna på Lottas intervju med Babben Larsson.  

Dagens gäst i P4 Extra slog igenom som stand up-komiker redan innan folk visste vad stand up var för något, blev snabbt rikskändis i 90-tals programmet "Släng dig i brunnen" och sedan dess har hon har haft egna talkshows, regisserat och producerat krogshower, sjungit och gjort nästan allt man kan göra på scen. Premiären för Barbro "Babben" Larssons nya stand up-showen sker på Gotland. Sedan följer en rad småorter.

– Jag åker till orter som jag aldrig varit på tidigare. Och så ska de ha en lokal som kan ta 200 personer, berättar Babben. Jag har en karta med nålar för att veta var jag ska åka.

– Jag ser sjuk fram emot turnén. Jag har googlat för att hitta sådant som hänt på orterna och ibland är det ingenting och det är ju också kul, säger Babben och skrattar.

Lyssna på en öppenhjärtig och underhållande intervju som Lotta gör med Babben. Det handlar om hennes uppväxt och tonårstid. Men också om att inte dissa sig själv.

– Under de här senare åren har jag fått högre status genom alla program som jag gjort och man får passa sig att man inte sparkar nedåt för det vill jag inte göra. Jag har också blivit snällare mot mig själv. Man orkar väl inte bråka med sig själv längre och jag har gått i terapi. När jag fyllde 50 bestämde jag mig för att inte dissa mig själv längre. Jag bara bestämde mig att nu får det räcka, berättar Babben.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".