Melodifestivaldeltagarna 2016. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
Pernilla Andersson i P4 Extra i november. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio

Pernilla Anderssons karriär har vuxit sakta men säkert

"Jag har en väldigt stor livsglädje"
14 min

Pernilla Andersson är aktuell i vårens Melodifestival med den personliga låten "Mitt guld", tillägnad hennes son. Hon pratar med Mina om förväntningarna innan genombrottet och hur det var att bli mamma.

Lyssna på Minas intervju med dagens gäst Pernilla Andersson.

- Jag skrev början av låten redan när jag kommit hem från BB, säger Pernilla.

Pernilla Andersson har gått igenom en hel del den senaste tiden. Hon skilde sig höstas och hennes pappa blev sjuk. Samtidigt är hon dubbelt aktuell under våren i Melodifestivalen och ett skivsläpp i februari. I intervjun med Mina pratar hon om vikten av att hantera motgångar.

– Jag har alltid haft en stor livsglädje och känner tacksamhet för att jag bor där jag bor och få göra det gör. Samtidigt måste man tillåta sig själv att bryta ihop ibland, annars orkar man inte ställa sig upp igen.

Det har gått sjutton år sedan Pernilla släppte sin första skiva. En lång tid i musikbranschen men trots det håller hon kontakt med flera bandkamrater.

– Jag spelar faktiskt fortfarande med samma gitarrist. På den tiden var Lisa Ekdahl och Rebecka Törnqvist stora, och det var helt orimliga förväntningar från skivbolaget på mitt debutalbum, som sen inte uppfylldes med en gång.

Det stora genombrottet lät vänta på sig men efter singeln "Johnny Cash och Nina P" har publiken bara växt och växt. Nu väntar Melodifestivalen och en omfattande turné.

– Jag ska ut och spela i vår, andra halvan av april och sen hela sommaren. Det blir 90 spelningar men inte mer än tre dagar i stöten, sen måste jag hem och ta hand om Sixten.


Lyssna på intervjun med Pernilla Andersson, hon pratar motgångar, livet som mamma, nya skivan och den kommande turnén.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".