Paul Svensson och Johan Sörberg tillagar insekter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 7
Paul Svensson och Johan Sörberg tillagar insekter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Paul Svensson och Johan Sörberg tillagar insekter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
3 av 7
Ok. jag är redo. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Kocken Paul Svensson och bagaren Johan Sörberg. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
4 av 7
Mmm. Inte illa. Krasar fint i munnen. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Paul Svensson och Johan Sörberg tillagar insekter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
5 av 7
Bröd med syrsor i. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Paul Svensson och Johan Sörberg tillagar insekter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
6 av 7
Karamelliserade larver. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Paul Svensson och Johan Sörberg tillagar insekter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
7 av 7
-Det här är framtiden! Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Insekter...att äta!

"Så fort det blir godkänt så kommer det till restaurangerna"
4:55 min

Kocken Paul Svensson och bagaren Johan Sörberg har skapat en måltid av insekter. Det här är framtiden säger de. Erik får smaka på en futuristisk insekts-smörgås av gräshoppsbröd, gran, äpple, rökt rödbeta - och kanderade larver som pålägg.

Lyssna på intervjun som Erik gör med kocken Paul Svensson och bagaren Johan Sörberg.

– Halva världen men inte Europa äter insekter men det borde vi göra också. Det är bra för miljön, säger Johan Sörberg.

– Jag är en stor förespråkare att vi ska äta mer vegetariskt men det här är det också balans i, säger Paul Svensson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".