Reine Brynolfsson. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
Reine Brynolfsson. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
Dagens gäst

Reine: Jag kan förstå att man vill gömma sig från verkligeheten

18 min

Han är en av landets främsta skådespelare, känd från filmer som Änglagård, Black Jack, Korpens skugga och Sprängaren. Som del i den fasta ensemblen på Dramaten är han ständigt aktuell på landets teaterscener.  Snart syns han också på bioduken igen, i äventyrsthrillern Under Pyramiden.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst Reine Brynolfsson.

Under pyramiden beskrivs som en svensk Indiana Jones för vuxna, stämmer den bilden? 

- Nja, jag har svårt för sådana beskrivningar. Det är en film som jobbar på flera plan. En resa för huvudpersonen, både mellan olika orter, men också en inre resa.

Var du med i Egypten under inspelningarna? 

- Ja, det var väldigt fascinerande och starkt. Kairo är en speciell stad. Och det kändes som att jag fick se en bit av det gamla Egypten.

Det var ju revolution för fem år sedan, märkte du av oroligheterna i landet? 

- Man kände att turistnäringen gått ner mycket och många var oroliga. Men när man gick in i arbetet med filmen, så hann man inte riktigt känna efter.

Du spelar konsthandlare, vem är han? 

Han är en ensam typ som inte gärna vill dras in i det som händer. Men när pappan blir kidnappad, tvingas han ut ur sin isolering. Det är också en befrielse för honom att få göra den här resan, att få rentvå sig. Jag har lätt att förstå varför han valt isoleringen. När jag var här för sex år sedan var jag i en liknande period, då höll jag också på att gömma mig från verkligheten, säger Reine Brynolfsson. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista