Kjell Wilhelmsen Erik Blix
Kjell Wilhelmsen är dagens gäst. Foto: Ylva Carlsson/SR
Dagens gäst

Kjell Wilhelmsen spelar "Glenn" med värme och hjärta

17 min

Han har gjort sig känd som karaktären Glenn i tv-serien "30 grader i februari". Kjell Wilhelmsen har efter decennier på scen och framför kameran blivit riktigt folkkär.

Lyssna på Eriks intervju med dagens gäst Kjell Wilhelmsen.

30 grader i februari handlar om ett gäng svenskar som flyr vardagen i Sverige och i stället bosätter sig i Thailand.

Glenn, som Kjell Wilhelmsen spelar, är en ensam person som söker kärleken. Varför han blivit så populär är lite av en gåta.

- Han är ju så naiv, och... jag vet inte varför, men man tycker om honom, säger Kjell Wilhelmsen. Jag tror vi svenskar, vi älskar det här lite skämskudde-aktiga, när någon gör bort sig lite mer än vad vi själva gör.

På det privata planet kämpar Kjell Wilhelmson just nu mot cancer. Något som gjort att han tvingats ta det lugnare med arbetet en tid. 

- Det blir ju en käftsmäll först, men jag är ju tävlingsmänniska så för min del var det så att jag gick rätt in i tävlingszonen där, säger han. Men egentligen är det ju ingen tävling. Det är ett lotteri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista