Amelia Adamo och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Amelia Adamo och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio Foto: ASA STOCKEL
Amelia Adamo. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Amelia Adamo. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Amelia Adamo mitt i "No bullshit time"

17 min

Amelia Adamo är tidningsdrottningen som hållit i spakarna för Veckorevyn, Tara, M-Magasin och så klart, Amelia. Nu i veckan såg vi henne på Mappiegalan - en gala för att hedra kvinnor som är mogna, attraktiva pionjärer.

– När jag fyllde 59 år så tyckte jag att det var ett rysarår för de där 60 stod och lyste i neon, men lyckoforskarna säger att man blir lyckligare efter 60 och jag håller med, säger Amelia Adami.

 

Att ha fyllt 50 är att gå in i ”No bullshit time” har du sagt, vad betyder det?

 

Det kommer från Jane Fonda när hon var i 60-årsåldern och funderade på; Varför har jag silikonbröst, för vem? och hon kom på att det inte var för hennes egen skull, så hon tog bort dem. "No bullshit time" är alltså när livet flåsar en i nacken och tiden blir lite dyrbar.

 

De senaste tio åren har synen på åldern förändrats, säger Amelia. Tidigare tyckte man bara att de lite äldre var B, men attityden har förändrats lite. Äntligen. Jag gick i terapi när jag 49 år och terapeuten sa till mig att jag led av åldersnoja. "Det är vanligt med lite flirtiga flickor som sett bra ut så det är nog ingen depression." Och efter hade inte jag det längre. Man ska vänja sig vid att man skrynklar. Hud är hud.

 

Hon berättar också för Lotta om att hitta en ny relation. Amelia är nu tillsammans med en italiensk frisör som inte har lust att diskutera inrikespolitik med henne och det är något hon uppskattar mycket. Faktum är att det mesta blir bättre, kärlek och sex inte minst.

 

– Jag fick höra av Malena Ivarsson att vi har euforiskt sex för att vi tror att det kan vara det sista ligget i livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista