Marika Smith. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Marika Smith. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Tips för att väcka sexlusten till liv

7:52 min

I dagens P4 Extra får vi sextips för att tina frusna relationer och få fart på sexlivet igen.

Lyssna på Lottas intervju med sexinspiratören Marika Smith och kolla in hennes lista med Dos and don´t.

Tips för par som "vill vilja" men inte riktigt får till det:

 

  • Lust föder lust! Ge passionen en chans att vakna till liv, skapa rum och tid för sex och närhet. När ni väl är igång kommer ni ihåg hur mysigt och viktigt det är.


  • Bekräfta varandra sexuellt även när det inte kan bli något fysiskt. Att bli sedd och åtrådd räcker långt för att hålla gnistan vid liv.

 

  • Sex är inte lika med samlag! Passa på att återupptäcka hångelskalan, från puss till petting.

 

Tre fällor att undvika:

 

  • "Vi tar igen det på semestern". Sex och närhet behövs i vardagen, när semestern kommer är frustrationen redan ett faktum, och tillsammans med skyhöga förväntningar ett recept på besvikelse. Skilsmässor är vanligast i början av hösten...


  • "Om du älskar mig pausar du din lust när jag inte vill/kan ha sex". Lust som trängs undan orsakar bara frustration och konflikt. Uppmuntra andra sätt för partnern att vara sexuell på istället. Onani, skriva erotiska noveller, "naturfotografi"...

 

  • Schemalägg sex/gos/egentid om ni behöver, men skippa "statistiksex" som mest syftar till att döva dåligt samvete för att det gått ett tag sen sist.

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista