Lotta bromé och Bob Hansson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Lotta bromé och Bob Hansson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Bob Hansson: Det som verkar mognare är en synvilla

"Jag kommer aldrig att bli trygg i en relation"
18 min

Dagens gäst är en av Sveriges mest folkkära poeter. Efter en 10 år lång paus från poesin är han tillbaka med Grannsämjan är en långsam bödel.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, poeten Bob Hansson.

– Eftersom jag under ett tag inte skrev dikter ville jag inte kalla mig poet, men nu har jag börjat skriva dikter igen så då är jag poet, säger Bob Hansson.

Många har ju beskrivit det här som en allvarligare, mognare Bob Hansson men själv skriver du så här på Twitter:  "Nä, min diktsamling är INTE mognare. Där har ni fel. Det är en synvilla."

– Det är en skenbar vuxenhet. Man tror att det är mognare att vara ledsen, mer ansvarsfullt att göra tråkiga saker. Jag har ju tidigare varit mån om att beskriva ljuset men nu är det mörkare. Jag är inte mognare för det. Det är inte samma sak. Det kan jag irritera mig på.

Lyssna på hela intervjun här. Bob berättar bland annat om hur han växte upp, att han träffade sin pappa först när han var 10 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".