Emma Green och Erik Blix
Dagens gäst Emma Green intervjuas av Erik Blix. Foto: Ylva Carlsson
Dagens gäst

Emma Green är tillbaka på banan

20 min

Hon har tillhört toppen av Sveriges friidrottselit i över tio år. Efter att ha dragits med skador i ett och ett halvt år är Emma Green tillbaka på banan igen.

Lyssna på Eriks intervju med dagens gäst Emma Green.

Hon gjorde comeback på tävlingsarenan förra veckan vid en tävling i Polen. Då hade Emma Green inte tävlat på nästan ett och ett halvt år.

Och hon erkänner att visst har hon tänkt tanken att nej, nu lägger jag av.

- Jo, verkligen. Framför allt förra vintern, då kände jag verkligen... nej, det var inget roligt. Då hade jag gått hela hösten och försökt få ordning på ryggen men jag kände att nej, det händer ju aldrig någonting.

- Jag har hållit på länge, det sliter ju också. Och jag var nog tvungen att tänka att det är okej, jag får lägga av. Och när jag väl tänkte det, då kände jag att jag vill inte det, jag vill verkligen försöka satsa på att ta mig tillbaka.

Nu är kroppen hel, frisk och stark igen, sånär som på en liten fotskada Emma Green ådrog sig vid tävlingen i Polen. Och nu är siktet inställt på OS i Rio i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista