Harlequin-roman
Kärlek, smärta och kvalfyllda val i den första svenska Harlequin-romanen. Foto: HarperCollins förlag Formgivare: Sanna Sporrong

Harlequin-romanerna har fått sin första svenska författare

"Vi har känt ett starkt sug efter svensk romance"
4:29 min

Harlequin-romaner förknippas ofta med kärlek, hjärta och smärta. Nu kommer den första boken skriven av en svensk författare ut. Men vem det är - det är hemligt.  

Lyssna på Eriks intervju med Anna Svedbom, förlagschef på HarperCollins Nordic.

Hjärta, smärta och kärlek över klassgränserna. Harlequin-romaner är ett välkänt inslag i kioskernas och snabbköpens sortiment. Ungefär en miljon böcker om året säljs i Sverige. Och nu kommer en Harlequin-roman att för första gången lanseras i bokhandeln.

Kärlek på öppet hav utspelar sig i mitten av 1800-talet, och handlar om hertiginnan Henrietta av Krusenlunds kvalfyllda val; ska hon välja sin ungdomskärlek som hon är på väg till, eller den unga skeppspojke som fångat hennes intresse under färden?

Författaren skriver under pseudonymen Samanta Olofsdotter, men bakom döljer sig enligt förlaget en etablerad svensk författare. Vem är dock en väl bevarad hemlighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".