Linda Bengtzing och Erik Blix. Foto: Åsa stöckel/Sveriges Radio
1 av 3
Linda Bengtzing och Erik Blix. Foto: Åsa stöckel/Sveriges Radio
Linda Bengtzing. Foto: Åsa stöckel/Sveriges Radio
2 av 3
Linda Bengtzing. Foto: Åsa stöckel/Sveriges Radio
Linda Bengtzing. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
3 av 3
Linda Bengtzing. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

"Killer girl" Linda Bengtzing med ny tuff stil

19 min

Linda Bengtzing har stått på scenen sedan hon var åtta år, gett ut fyra album som har fått stora framgångar och på lördag ser vi henne i Melodifestivalen.

Lyssna på Eriks intervju med dagens gäst, artisten Linda Bengtzing.

– Låten är starkt kvinnopolitisk, lite feministiskt. Vi kvinnor ska kunna ta för oss, inte bara när det gäller lika lön men även i sängkammaren utan att bli kallade någonting, säger Linda Bengtzing om låten som hon varit med och skrivit till Melodifestivalen på lördag.

– Låtskrivarna ringde och frågade om de fick skriva en låt till mig. Visst, sa jag. Det är inte lätt för jag har nästan en egen genre. Det får inte bli för dansbandsaktigt och det får inte bli för poppigt och texten måste ha det lilla extra. Det kom något som var perfekt men jag gillade inte texten. Smiska fanns med och jag behöll det, berättar Linda.

Lyssna på hela intervjun. Hon berättar bland annat mer om sin nya frisyr.

– Det var på Kolmården på deras "Min stora dag" där det var många cancersjuka barn och när det började regna råkade jag säga: Oj, jag förstör min frisyr och där står det framför mig små, små barn utan hår och jag försökte rädda det hela men utan att lyckas, men då säger jag; Hår är inte värt något. Jag kan raka av mig allt idag. Det var det sista som behövdes för att våga klippa så här.

Det är intressant att jag får mycket kommentarer kring min nya frisyr, ofta är det bra men ibland säger någon; Va ful du är. Du var mycket snyggare förut. Då brukar jag svara; Undras om du själv någonsin har varit snygg?!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista