Arne Dahl. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Arne Dahl. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Arne Dahl. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Arne Dahl. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Arne Dahl - en av spänningsbranschens riktigt stora

18 min

Arne Dahl, (eller Jan Arnald som är hans egentliga namn) är en av deckarvärldens stora stjärnor. Han har sålt miljoner böcker världen över. Nu kommer Utmarker - Den första boken i en ny deckarserie.   

Lyssna på Eriks intervju med dagens gäst, deckarförfattaren Arne Dahl.  Arne Dahl berättar om nya boken Utmarker som är första boken i en ny deckarserie.

– Jag såg framför mig ett förhörsrum med en man och en kvinna som satt mitt emot varandra. Det handlar om att skapa täthet och intensitet.

För första gången skriver han en kriminalroman som utspelar sig i hans gamla hemort Sollentuna vilket hänger ihop med att boken nu mer är en djupdykning i psyket. Det har inte heller krävts så mycket research som han gjort i tidigare böcker.

Har du blivit lat?

– Nja, jag har velat koncentrera mig på skrivandet men det kanske ligger något i det du frågar också, säger Arne Dahl.

Lyssna gärna på intervjun här. Arne Dahl berättar bland annat om det märkliga som händer när böcker översätts i andra länder.

– Jag fick tillbaka en bok från Estland och den var hälften så tjock så då undrade jag vad som hänt, men det är bara att acceptera - man har inte alltid kontroll över det där, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista